Bad, Båtar och Fiske

Bad

Sandön erbjuder fina sandstränder i nästan alla väderstreck. På södra delen av ön, vid SMK:s bryggor, finns en liten fin sandstrand som kanske bäst lämpar sig för små barn.


Med bryggan i ryggen följ stigen åt vänster. Bara tio minuter bort ligger en liten fin strand som inte är så välbesökt. En perfekt strand när det blåser hård ostlig vind.


Fortsätter man promenera i ca 10 min på stigen till andra sidan ön, får man uppleva en stor långgrund sandstrand som ligger skyddad från de flesta sommarvindar (förutom N). Denna strand erbjuder klippor att sola på och en lång finkornig sandstrand för barnen att leka på.


Optimistjollar samt roddbåt

Optimistjollar samt roddbåt finns att låna, dom är låsta med kodlås. Den som lånar jolle/båt ansvarar för att båtarna läggs tillbaka på sin plats efter avslutat nyttjande. T ex ska segel, roder etc. från optimistjollarna läggas tillbaka i uteförrådet, och jollarna ska vändas upp och ner samt låsas. Om någon annan vill använda jollen så överlämnas detta ansvar till nästa person.

Obs! Glöm ej flytvästar!


Fiske

Fiskerätten innebär att Svinninge Marina Klubbs medlemmar får fiska inom det område som redovisats i bifogad karta. Handredskap får användas fritt och därtill får varje medlem lägga två nät (vardera max 30 m) som vart och ett skall vara märkta med SMK, medlemmens namn och telefonnummer. Det kan nämnas att trolling inte är att betrakta som handredskap och därför inte tillåtet.

 

Medlemmar får disponera klubbens roddbåt Ro-Buster, det är en mycket stabil och bra båt för fiske.

Obs! Glöm ej flytvästar!

 

Klubbens fiskevatten finns även angivet på anslagstavlan.

 

Lycka till!


"Playan" på vår klubbholme, en av skärgårdens finaste sandstränder.

Bad, båtar och fiske